Patient 67

Nu har jag läst ut boken Patient 67. Sträckläste den igår kväll för den var faktiskt överraskande bra och inte alls som jag förväntade mig. Först blev jag besviken på slutet men efter att ha läst om de 2 sista kapitlena så tyckte jag att slutet var bra. Riktigt spännande bok tycker jag för en gång skull och särskilt spännande om man gillar att försöka klura ut ut vad som ska hända härnäst i boken man läser. Det var, för mig iallafall, nästan omöjligt att tänka ut nästa kapitels handling. 
Rekommendation från mig till dig, att läsa på semestern kanske? Dennis lehane!

Ny bilddagbok!

Idag har jag och mamma varit och shoppat, både mat och annat. Jag fick fina presenter av mamma. Bilder på det kan ni se i min nya bilddagbok!! 

Tatueringar

Sitter o läser på aftonbladets hemsida om misslyckade tatueringar med bifogade bilder. Jag sitter o förfasas över bilderna på vissas tatueringar men sen inser jag att jag har ju faktiskt en riktigt ful och misslyckad tatuering själv. Så jag tänkte jag jag lägger upp en bild här så ni får se.
Ful och gammal 
Den sitter på höger vrist. Tack och lov så tänker jag aldrig någonsin på den, började skratta högt när jag såg fotografiet av den nu. Så kan det gå!



(Läs Aftonbladets artikel här)

Bokad resa!!

Men inte till mig...
Jag är sån snäll storesyster så jag bokar till min syster o hennes små vänner. Dom e så små och söta, endast 18-19år så jag hjälper dom med det! Och lägger ut pengar och allt.. Shit vad jag är en snäll storesyster... Eller?

Bokningsbkr I riga Där jag vart
Bokningsbekräftelsen           Jag i Riga                        Min världskarta med nålar
Jag skulle också vilja resa någonstans men jag får väl nöja mig med att ha varit i Riga i år. Brukar vilja kunna sätta en ny nål i kartan varje år men i år verkar det inte bli mer exotiskt än Riga för min del. Det får väl duga!

Censur

"Affischen föreställer satan som lyfter på svansen - och bajsar på Jesus som hänger på korset.
Linköpings kommun beslutade att planschen inte passade som reklam för en lokal punkfestival och beordrade att den skulle tas ner.
Då blev kommunen JO-anmäld - men man ångrar inget. " (
www.expressen.se)

Läs hela artikeln på den här länken 
Punkkoncert

Hatar besvikelse!

Jag kan se mycket sorg och tråkigheter. Det jag endå blir mest berörd av är när någon blir besviken. Kan va stort eller smått. JAG HATAR BESVIKELSE! Inte så mycket min egen, den kan jag hantera... Men andras..... Fy!

Fortsättning på inlägg från 23/6e

I och med Cecilias kommentar i inägget den 23/6, Uppfostra era barn, så vill jag bara säga nåt jag tänkt på. När man ska köpa en hundvalp så vill kenneln ha vissa lämplighetsuppgifter. När jag köpt de 2 undulater jag köpt förvissar sig säljaren om att jag hade bur och kunskap om skötsel innan de sålde fåglarna. Men barn kan man ju skaffa utan minsta 1, X, 2-frågeformuläret.... Kan nedanstående vara något?!

Tänk dig följande scenarion, ringa in det svar du anser vara mest riktigt:
*Ditt barn springer mot en hårt trafikerad väg, vad gör du?
1. Du blossar snabbt upp slumpen på din cigg o småjoggar sen efter, du vill ju inte bryta en klack.
X. Du skriker varningsrop och springer ALLT vad du har för att fånga upp den lilla.
2. Inget speciellt, det där kan väl någon annan fixa? Eller?

*Din son retar och slår en flicka på gården, vad gör du?
1. Hivar ut ett basebollträ till sonen för att han alldeles säkert ska vinna?
X. Öppnar kylen o tar ut en till öl att ha i vilostolen.
2. Går ut och stoppar bråket, banna sonen och kanske medla lite mellan barnen...

*Äldsta dottern har sprayfärg på kläder och händer efter en kväll i centrum, där det samma kväll klottrats något förfärligt, vad gör du?
1. Gör en grundlig utfrågning och sen anmäler henne till saneringsarbetet ifall det visar sig att hon varit inblandad.
X. Frågar vad den rosa nyansen på hennes lillfinger heter, du vill gärna måla om bilen i just den kulören.
2. Har inte tid med någon dum färg, måste piffa mig inför en natt med tjejerna/grabbarna.

Nytt jobb?

Nu ska jag skriva som Linda Rosing ofta gör i sin blogg (Ja ja, jag läser den okej!!?). Jag har ett nytt jobb på gång men jag kan inte skriva här vad det handlar om. (Det där var nästan kusligt likt ett direktcitat från L.R:s blogg). Men det känns roligt och ett alldeles lagom jobb att utföra sedan under terminens gång! Ska bara skicka in avtalet så är allt klart, förhoppningsvis.
Redo att postas.
Annars så verkar dagen här hemma med balkongen gått bra. Syster hade klarat det hela med bravur. Hon talar ju spanska så bra och gubbarna gjorde det samma så det var ju en bra matchning. Men imorn återkommer dom för att sätta på listerna så att isoleringsskummet inte sticker fram som gula små kuddar. 
     Med lås på. Ny balkongdörr med lås på. Bra när man bor på 7e våningen!
Skumt värre. Skum isolering....  (Ej särskrivning)

Balkong"reparatörer"...

Idag sitter jag här tidigt tidigt... Jag har ont i magen och halsen, ska åka till jobbet om ca en timme... Är ganska arg. Idag kommer det balkongreparatörer hit, eller...? Dom har skickat lappar och skickat lappar om det här i månader och vart o plingat på dörrn o ringt på mobilen igår, fast det står den 25e på lappen. Dom ska tydligen asbestsanera balkongdörrn? Vet inte vad det innebär men dom har varit här i 3-4 omgångar redan och ska vara här i 3 dagar framåt från idag, sen ska någon komma och måla... något....? Och så var det något med några plåtar...? VARFÖR I HELA FRIDENS HELVETE KAN DE INTE TA ALLT PÅ 1 ELLER 2 DAGAR? Tror dom att jag har tid/lust att sitta hemma o passa på att dom ska komma.

Att lämna någon nyckel tänker jag inte alls göra, obehagligt som fan ju. Man har väl hört historier om vad folk gjort som jobbat själva i andras lägenheter. Fy fan va obehagligt! Jag får allvarlig ångest när jag måste släppa in främmande människor i mitt hem.. jag mår DÅLIGT! Det här har jag mått dåligt av sen i april när de började med den här skiten...
Så här har jag mitt vardagsrum i minst 3 dagar....  före reparation utifrån före reparation innefrån
Mitt vardagsrum nu                       Balkongen före renovering 
 Från balkongen.... Från min balkong.. ser för jävligt ut.
Byggarnas skrot som legat utanför över en månad

För övrigt undrar jag om jag är frisk nog att jobba egentligen, har ont i halsen som sagt. Magen funkar inte som den ska heller, aj! Undrar om folk sjukskriver sig för sånt här?!

Sopsortering!

Tycker tjejerna på mitt jobb är så duktiga som sopsorterar. Tvingar alla oss andra också... Tänk så bra vår lilla jord mår när vi sopsorterar... Det går att göra ganska mycket rätt så enkelt, det känns skönt att se....!
 None

Sol & regn samtidigt!!

 
Se så fint, sol och regn på samma gång! Tog den här bilden igår... Fin!!!!!!

Uppfostra era barn!

Idag när jag och Helena var i söderhallarna så såg vi 3 ungar i 10-12 årsåldern som åkte runt på sina skatebords. På bänken brevid oss så satt en man som uppenbart inte mådde så bra. Han pratade med sig själv och fiffla runt med sin kasse, men hey?? Störde han någon? Nej tror inte det.... Dom här tre snorungarna började reta den stackars vimsiga mannen och jag blev helt rasande... Inte nog med att ungarna brummar runt på sina slamrande skatebords, dom retar och skrattar åt utsatta människor också... Jag o Helena stampa fram till dem & gav dom lite att tänka på. 1 av 3 blev faktiskt uppriktigt skamsen! Ja honom finns det hopp om kände jag, men dom andra 2, hur tänker dom? 
     Snälla föräldrar, lägg inga sura kommentarer om andra människor i era barns närhet, förklara alla människors lika värde för era barn och lär dom att inte skratta åt folk som mår dåligt, SNÄLLA!

Att skratta åt dom som inte kan försvara sig är inte roligt!
Att reta andra för deras livssituation är det samma som rasism.,,
Medmänsklighet är någonting som smittar av sig!
Tycker jag!!!  Vad tycker DU???

Trött

Idag är jag trött efter mycket arbete på NG. Det är både skönt och inte att ordinariepersonalen inte e där... Idag har vi rensat ut och omstrukturerat i frysarna... Blev mycket bra måste jag säga. Ordning ger fräsch mat! Annars har jag stått mest i serveringen idag.

Imorgon har jag en timmes sovmorgon och jobbar en timme mindre. Det känns ju helt okej måste jag säga fastän det här är det roligaste arbetet jag har haft. Men nu när midsommarhelgen varit och alla andra varit lediga så har jag vart extra trött i fötterna på bussen hem. Men men, att tjäna pengar är ett måste.

Annars, EM är i full gång, Sverige har visserligen åkt ut men jag är ovanligt insatt tack vare J. Rätt kul att prata om sport ibland, det är verkligen en sådan sak jag alltid upplevt mig helt utomstående i när diskussionerna kört igång. Men iår kan jag va me lite smått. Men Grays anatomi och Skrubs överlåter jag till de som orkar, någon måtta får det vara på oviktiga (enligt mig då) samtalsämnen.

RSS 2.0