Hej i hösten.

Jag ville lägga in ett inlägg idag om hur illa jag tycker om vissa reklamkampanjer men jag hittar ingen tillhörande bild så jag skippar det tills jag hittat bilden, annars förstår man kanske noll av det jag skriver!

Jobbintervjun gick bra!
Nu har jag höstlov och hösten är VERKLIGEN här!

Tack för mig NG, sa fötterna!

Idag har jag jobbat mitt sista (iallaf som det är sagt just nu) pass på N.G. Och det tackar mina fötter för. Oj vad ont jag har i fötterna!
       Idag hade jag med mig en icakasse med äpplen från mina föräldrars äppelträd som gubbarna o gummorna fick till frukost och lunch. Dock blev jag faktiskt lite upprörd i slutet av dagen då några personer förhindrade städning och stängning så stressigt blev det att hinna färdigt till kl 4. Men det ordnade sig och hem kom jag.

       Imorgon är det praktik igen, temavecka på skolan, och sen på kvällen ska jag på en anställningsintervju. Jag får återkomma.....


Jobbar på!

Jobbar min sista helg på Ny Gemenskap nu. Vi får se om det blir något mer framöver men just nu ser det inte ut så. Har sökt lite nya jobb och ska på en intervju på måndag. Spännande!
 
Tröttheten sitter i fortfarande! Livet går vidare!

Hösten!

Hösten är jättevacker med alla färger och dofter av svamp och våta löv mm. Men jag blir så himla trött av hösten.

Såhär står det i en artikel på nätet om hösttrötthet:  (Klicka på texten för att länkas till hela artikeln)
Men den allmänna trötthet många känner under hösten och vintern är egentligen något annat.

Den beror inte på för lite sömn, utan av för lite ljus. Det är biologiskt.

Denna klocka består av hormonet melatonin, som styr ämnesomsättningen. När det är som mörkast på dygnet ska melatoninet vara på sin lägsta nivå, ämnesomsättningen närmast ligga i dvala och vi själva vara mest sömniga.

Men när ljuset förändras efter årstider ruckas systemet. Vi får mindre ljus och har en konstant låg halt av melatonin, vilket gör att vi gäspar på dagarna. Och på nätterna når melatonincykeln aldrig ner i sitt bottenläge, vilket gör att vi får svårare att sova.

Problematiken är densamma som för de omkring sju procent av svenskarna som varje år diagnostiseras med allvarligare mörkerdepression, så kallad Sesaonal Affective Disorder.

- Det enda man kan göra för att minska tröttheten är att vara i ljus. Vara ute de få timmar det är ljust och ha starka lampor.

Det hjälper då tydligen inte att sova mer utan det är bara ljus som gäller...
Varde ljus!!!


Länge sen jag skrev.

Hej hej.. Länge sen jag skrev här. Har haft fullt upp faktiskt. Vecka 40 åkte jag till Barcelona och hälsade på Alina där. Det var en väldigt speciell stad och Alina verkar trivas bra. Hon jobbade dock hela tiden så jag fick gå runt staden solo, men det gick ju bra endå.
     Bilder från Barca.

Sedan vecka 41 har jag börjat min andra praktikperiod. 8 veckor ska jag vara i Bagarmossens skola. Det är jätteroligt och spännande att vara tillbaka där jag själv växt upp och gått i skolan och se saker med nya, vuxna ögon. Det finns så mycket att jobba med när det kommer till ungdomar och dom är oftast roliga och fulla av liv. Jag får verkligen öva mig i förhållningssätt ungdom/vuxen och många av mina förvärvade kunskaper från skolan kommer faktiskt till användning. Jag har tex en extra förståelse och ett tålamod för ungdomar med särskild problematik eller diagnoser. Bagarmossens skola har inriktningarna Fotboll, Scenkonst och Grundämnesinriktning vilket gör det till en jättespännande skola utbildningsmässigt sett för mig. De har även 32 st hemspråksklasser, Fantastiskt.
      Idag fick jag vara med på ett elevstödjarmöte för grundskolan. Det är elever mot mobbing i en grupp på skolan, några från varje klass (typ som Friends). Dom är så duktiga och jag kan inte låta bli att imponeras av all vilja och engagemang som finns. Häftigt, man blir stolt! Imorgon är det anti-mobbing-gruppen kl 07.50. Phu, ska man orka upp?
Mina barndoms korridorer  


Jag är ju så trött hela tiden. Jag har alltid varit hösttrött och så även i höst fastän färgerna är underbara och vädret sååå fint. Har det alltid varit så eller har jag äntligen fått lugn nog att uppskatta det?
 Höstiga nypon

RSS 2.0