Kampen för Gud

Just nu håller jag på å läser en bok som heter Kampen för Gud (Fundamentalism inom judendom, kristendom och islam). Jag har precis kommit igång med den men jag tänkte bara skriva vad som står på baksidan, för den verkar sååå spännande!

"Under senare delen av 1900-talet har inom alla större religioner ett stråk av fundamentalism dykt upp. Och medlemmar av dessa militanta religiösa grupper har hotat stabiliteten och freden i samhällen runt hela världen. De har skjutit ner bedjande i en moské, dödat läkare och skjutsköterskor på en abortklinik, mördat presidenter och till och med störtat en mäktig regim. "
 
Som det också står på baksidan så tar boken upp bakgrunden till dagens häftiga yttringar och beskriver de senaste 500 årens extremister inom både judendom, kristendom och islam. DET SKA BLI SPÄNNANDE O LÄSA HELA BOKEN!

(Författare: Karen Armstrong, Förlag: Forum AB)
Bok 
Och just min upplaga är tryckt miljövänligt  :o)

Wasamuseet!

Igår var jag, tillsammans med Anna & familj, på Wasamuseet. Jag blev förvånad över hur liten båten endå var men gammal gammal... Mycket roliga saker kunde man se som de plockat upp från vraket. Kläder, sjömanskistor, kanoner och rester av en visp. Det var jättetrevligt och roligt. Jag måste definitivt börja gå på mer museum, särskilt nu när man har studentrabatt... Jag och Jens ska gå på Historiska museet snart har vi bestämt, det ska bli jättekul.
        
Båtens akter       Sjömanskläder         Diverse föremål         Jag och en soldat!!

RSS 2.0